نسرین دهقان مرد / دسته‌بندی نشده / بیماران سرطانی چه غذاهایی باید بخورند؟
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

بیماران سرطانی چه غذاهایی باید بخورند؟

بیماران سرطانی چه غذاهایی باید بخورند؟

شاید یکی از دغدغه افرادی که با بیماری سرطان دست و پنجه نرم کرده اند، این است که بعد از طی مراحل شیمی درمانی و بدست آوردن سلامتی خود، از چه مواد و رژیم غذایی برای تقویت بدن خود و همچنین جلوگیری از عود کردن بیماری، استفاده کنند.

می توان گفت که غذاهای گیاهی معمولاسالم ترین تغذیه بیماران سرطانی به شمار می رود و مواد ضروری بدن از قبیل ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال و فیبر را فراهم می کند.

بیماران سرطانی باید بدانند که فقط از غذاهایی که حاوی کالری و فاقد ویتامین، مواد معدنی یا پروتئین هستند، استفاده کنند و از رژیم غذایی افراد مبتلا به سرطان پیروی کنند.

دستور العمل برای زندگی بعد از سرطان

توصیه های زیر برای اصول تغذیه ای بیماران شفایافته از سرطان مدنظر قرار می گیرد.

  • غذاهای سالم و متنوع مصرف کنید.
  • بر روی غذاهای گیاهی تاکید بیشتری می شود.
  • یک وزن طبیعی را در طول حیات خود حفظ کنید.
  • مصرف سیگار و الکل را قطع کنید.

رژیم غذایی برای بیماران سرطانی بسیار مهم می باشد و بیمار و اطرافیان بیمار باید از رژیم غذایی بیماران سرطانی اطلاع کافی داشته باشند. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به دکتر دهقان مرد متخصص تغذیه و لاغری مراجعه و با پزشک مشورت نمایید. برای دریافت وقت مشاوره می توانید با شماره 02140440717 تماس حاصل نمایید. همچنین می توانید از صفحه اینستاگرام دکتر دهقان مرد دیدن کنید.

 غذاهای سلام بخورید

غذاهای گیاهی معمولا سالم هستند، چرا که مواد ضروری بدن از قبیل ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، فیتوکمیکال و فیبر را فراهم می کنند. هر یک از این مواد برای زندگی سالم ضروری هستند، مثال هایی از غذاهای گیاهی عبارتند از:

  • میوه جات
  • سبزیجات
  • برنج، نان و ماکارونی
  • حبوبات

در ضمن غذاهای حیوانی هنگامی که به روش های صحیحی طبخ شوند نیز بسیار مفید و ضروری هستند. پروتئین حیوانی، چربی های اشباع دارند. پس بهتر است حجم کمی از آن ها مورد استفاده قرار بگیرد. بدن شما از چربی های اشباع کلسترول می سازد، پس خوردن مقادیر اندک این چربی اشباع بلامانع است. اما خوردن حجم زیاد آن ناسالم خواهد بود.

از روش های غیر سرخ کردنی براط طبح غذا بهره ببرید، که انواع آن عبارتند از: آب پز، کباب پز و بخار پز

سعی کنید گوشت قرمز خود را به حدود 100 گرم روزانه محدود کنید. سایر پروتئین های حیوانی عبارتند از:

  • مرغ
  • ماهی
  • تخم مرغ
  • شیر، ماست و پنیر

اگر پروتئین حیوانی را به عنوان جزئی از برنامه غذایی خود انتخاب می کنید، این حجم را باید به 100 گرم غذای پخته شده محدود کنید. یک سوم بشقاب شما باید، شامل این مواد باشد و دو سوم باقی مانده شامل غذاهای گیاهی باشد.

باید توجه کنید که:

  • میوه و سبزیجات را در هر وعده غذایی میل کنید.
  • مصرف سیب زمین سرخ شده را محدود کنید.
  • در میان وعده ها از میوه و سبزیجات استفاده کنید.
  • از غلات کامل به جای غلات فرآوری شده با شکر استفاده کنید.
  • غلات کامل در برنج قهوه ای و بعضا نان و پاستا دیده می شود.
  • حداقل 30-25 گرم فیبر در روز استفاده کنید، منابع سرشار از فیبر عبارتند از: میوه و سبزیجات، غلات و آجیل
  • مصرف گوشت قرمز به خصوص گوشت چرب فرآوری شده را محدود کنید، گوشت فرآوری شده شامل هات داگ، سوسیس، کالباس و همبرگر هستند.
  • از ماهی به جای گوش قرمز استفاده کنید.
  • گوشت را آب پز یا بخار پز کرده و از سرخ شده آن کمتر استفاده کنید.
  • از غذاهایی که فقط حاوی کالری بوده ولی فاقد ویتامین، مواد معدنی یا پروتئین هستند اجتناب کنید.
  • مصرف شیرینی جات، نوشابه، آب میوه های صنعتی را محدود کنید.
  • از غذاهای سسرخ شده که با مقادیر زیاد روغن آماده شده اند، پرهیز کنید.
  • از مصرف چربی های ترانس اجتناب کنید. چربی های ترانس از روغن های گیاهی استخراج شده که از طریق فرایند شیمیایی هیدروژناسیون روغن مایع به جامد تبدیل می شوند. بدن شما از چربی ترانس کلسترول تولید خواهد کرد.
  • از غذاهایی استفاده کنید که به حفظ وزن سالم شما کمک می کنند.
  • هنگامی که بیرون از منزل غذا میل می کنید، غذاهایی را انتخاب کنید که کالری، چربی و قند کمتری دارند. سعی کنید حجم کمتری غذا بخورید.
  • غذاهایی مثل سالاد، میوه و سبزیجات را جایگزین غذاهای پر کالری از قبیل سیب زمینی سرخ کرده، چیز برگر، پیتزا، بستنی و شیرینی کنید.
بیماران سرطانی چه بخورند؟

بیماران سرطانی چه بخورند؟

سوالاتی در مورد رژیم غذایی و سرطان

آیا الکل خطر بروز سرطان را افزایش می دهد؟

بله، الکل خطر سرطان های دهان، گلو، حلق، مری، کبد و سینه را افزایش می دهد. ترکیب الکل و تنباکو خطر بروز این سرطان ها را خیلی بیشتر خواهد کرد. مصرف منظم حتی مقدار کمی نوشیدنی الکلی در هر هفته، خطر سرطان سینه را در زنان افزایش می دهد. زنانی که  در معرض خطر بالای بروز سرطان سینه هستند باید از مصرف الکل پرهیز نمایند.

آیا نوشیدن چای و قهوه باعث سرطان می شود؟

خیر، شواهدی در مورد اثر چای و قهوه در افزایش خطر بروز سرطان وجود ندارد، برعکس در بعضی مطالعات نشان داده شده که خوردن چای (سیاه یا سبز) به خاطر داشتن مواد آنتی اکسیدان نقش محافظتی در بروز بعضی از سرطان ها دارد.

آیا خوردن ماهی عامل حفاظتی در مقابل سرطان است؟

ماهی منبع طبیعی و غنی امگا 3 است. مطالعات حیوانی نشان داده این ترکیب از پیشرفت سرطان در حیوانات جلوگیری می کند ولی چنین اثری در انسان دیده نشده است ولی نقش محافظتی امگا 3 در مقابل امگا 6 اثبات شده است.

آیا سیر می تواند از سرطان پیشگیری کند؟

فواید بسیاری از مواد موثر موجود در خانواده سیر و پیاز منتشر شده است. در ضمن چندین مطالعه مشخص کرده اند سیر، خطر بروز سرطان را کاهش می دهد اما در مورد اینکه این ماده مکمل بتواند از سرطان پیشگیری کند هنوز اطلاعات کمی وجود دارد.

آیا مصرف بالای مقادیر نمک در خطر سرطان نقش دارد؟

شواهدی وجود دارد که رژیم های پر نمک مثل مواد غذایی نمک سود و ترشی ها با خطر سرطان های معده، حلق و گلو ارتباط دارند.

مصرف زیاد نمک با افزایش خطر بیماری های قلبی، عروقی و فشار خون بالا مرتبط است. بنابراین توصیه می شود مصرف نمک محدود شود.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − هفت =

Call Now Button